2019. június 3., hétfő

Mennyire tartós beltéren és kültéren a bambuszroló?

Kültéri alkalmazás esetén célszerű a faolajjal való ápolást évente elvégezni, mert nyáron az erős napsütés kiszárítja a bambuszpálcákat.


Ha nem kezeljük le faolajjal, akkor nedvesség hatására elkezdhet penészedni, ugyanúgy mint bármelyik más faanyag, ha nincs felületkezelve.

Ahhoz, hogy meghosszabbítsuk a bambuszroló élettartalmát lényeges, hogy a hideg, csapadékos évszakokban ne maradjon kint a szabadban. Tehát inkább csak akkor használja kültéren, ha valóban szükség van rá.
Mivel a roló könnyen leszerelhető, így nem okoz különösebb gondot tavasszal felszerelni és nyár végén levenni (esetleg ősszel, amíg nem köszönt be az a jellegzetes esős, párás, falevél hulló időszak). Célszerű valami száraz helyre rakni, amikor nincs használatban, például a padlásra. Így biztos, hogy sok-sok évig élvezheti a bambusz roletta előnyeit.




Beltéren még tartósabbak ezek az árnyékolók. A visszajelzések alapján a több mint 5 éve vásárolt bambusz rolettánál még csak a pamut felhúzó zsinórt kellett cserélni.
Az ehhez szükséges tartalék zsinór egyébként már a roletta megrendelésekor is kérhető, mindössze 30 Ft az ára méterenként. 

Kérje ingyenes bambusz roló mintacsomagunkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bambusz roló problémák: penészedik! Mit tegyek?

Mit lehet tenni, ha lepenészedett a roló? A bambuszroló természetes anyagból, bambuszból készül. A feldolgozott alapanyag a színét a ka...